Suunnittelu on onnistuneen lasiterassin avain - Santex finska

Suunnittelu on onnistuneen lasiterassin avain

Kun olet rakentamassa lasiterassia, on tärkeää miettiä huolellisesti, miltä tilan pitäisi näyttää ja kuinka suuri sen pitäisi olla.
– Tärkein kysymys itsellesi on se, miten haluat lasiterassia käyttää, sanoo Klas Sjöstrand, malmöläisen arkkitehtitoimisto Arklaksen omistaja.

Monille lasiterassi on seurustelutila, eräänlainen olohuoneen jatke. Siellä halutaan istua ja nauttia hyvästä ruoasta ja viettää laatuaikaa yhdessä ystävien ja läheisten kanssa.
– Yleensä suosittelen varmistamaan, että keittiöön on hyvä kulkuyhteys, Klas Sjöstrand sanoo. Helpottaa paljon, kun ei tarvitse kulkea koko talon läpi lautasten ja kahvipannujen kanssa, hän jatkaa.

– Yleinen virhe on tehdä lasiterassista liian pieni, Klas kertoo. Ruokailutila ja pieni istuinryhmä riittää ja lasiterassi onkin jo täynnä. Lisää terassiin muutama ylimääräinen neliömetri – et tule katumaan. Muista myös, että kun valitset viistokulmaisen terassin, menetät muutaman neliömetrin, jotka voi olla syytä kompensoida lisäneliöillä.

Lasiterassi voi olla edullinen tapa tehdä kotiin muutoksia, ja alueella, jolla on paljon samanlaisia taloja, tyylikäs lasiterassi voi olla mukava tapa erottua joukosta.
– Uloke talossa tekee julkisivusta elävämmän ja myytäessä se on myös hyvä keino houkutella ostajia, Klas vinkkaa.

”Paperilla muutoksia voi tehdä vaikka kuinka paljon. Kun lasiterassi on paikallaan, muutosten tekeminen on huomattavasti vaikeampaa…”

Erittäin tärkeää on, mihin ilmansuuntaan lasiterassi sijaitsee – niin lämmön kuin valonkin suhteen.

– Pohjoisesta ja idästä valo tulee pehmeänä ja miellyttävänä, kun taas etelästä ja lännestä tulee paljon terävämpi valo, Klas kertoo.

Uuden lasiterassin ulkonäköä miettiessä pitää aina ottaa huomioon se, miltä itse talo näyttää.

Jos sinulla on vanhempi maalaistyyppinen talo, on hyvä, jos lasiterassi sulautuu taloon mahdollisimman hyvin.

– Mutta jos sinulla on moderni kaupunkiomakotitalo, erilaisia kontrasteja voi hyödyntää tehokkaammin. Kokonaan valkoisessa talossa lasiterassin vihreä tai tummanharmaa runko näyttää usein hyvältä, Klas sanoo.

Uusien asuinalueiden tontit ovat usein pieniä ja talot ovat suhteellisen lähellä toisiaan. Silloin on erityisen tärkeää miettiä sitä, miten ja mistä terassille näkyy.

– Mieti jo suunnitteluvaiheessa, miten hyvin naapurit ja ohikulkijat näkevät terassille. Yksi vaihtoehto on, että terassi ei ole kokonaan lasitettu kaikkiin suuntiin. Se tarjoaa näkösuojaa ja antaa hieman enemmän yksityisyyden tuntua, Klas sanoo.

6 vinkkiä arkkitehdiltä

 1. Lasiterassi + keittiö = totta

  Usein lasiterassia käytetään erilaisten aterioiden nauttimiseen. Varmista siis, että keittiöstä pääsee lasiterassille helposti. Optimaalisinta on suora käynti keittiöstä terassille.

 2. Panosta laatuun

  Lasiterasseissa on suuret erot eri hintaluokkien välillä. – Kun vältät markkinoiden halvimpia liukuelementtejä, vältät myös monet ongelmat

 3. Varmista tuuletus

  Kuumina kesäpäivinä lasiterassi voi olla todella kuuma. Varmista, että avattavia elementtejä on vähintään kahteen suuntaan, jotta saat tuulettaessasi läpivedon.

 4. Ajattele laajemmin

  …tai ainakin lasiterassia pidemmälle. Aina et halua istua sisällä lasiterassilla ja silloin on mukavaa, että lasiterassi yhdistyy viihtyisään ulkoalueeseen. Kenties yksinkertaiseen ritilälattiaan tai kiveykseen.

 5. Muista näkösuoja

  Varmista, että voit olla täysin rauhassa ja piilossa katseilta vähintään pienessä osassa terassia. Piilossa katseilta oleva tila voi olla kullanarvoinen, kun uteliaat naapurit ovat koiriaan ulkoiluttamassa.

 6. Ajattele pinta-alaa!

  Jos teet liian pienen lasiterassin, sen muuttaminen jälkikäteen on hankalaa sekä kallista. Muista, että viistokulmat ”varastavat” paljon tilaa, joten suunnittele mieluummin hieman ylimääräistä!

Oops! We could not locate your form.

0