Kysymyksiä ja vastauksia

Lasielementit

 • Mitä eroa Santex Elegancella ja Santex Superiorilla on? Santex Superior -elementeissä kylmäsilta on katkaistu ja ne on valmistettu myös kaksinkertaisesta lasista. Lisää tästä voit lukea kohdasta Tuotteet – Lasielementit, josta löydät myös piirustuksen Santex Superiorin rakenteesta.
 • Mikä on kylmäsiltakatko? Alumiiniprofiilit johtavat kylmää/lämpöä. Kylmän pääsy lasiterassille estetään jakamalla profiili keskeltä kahtia muoviprofiililla, joka mahdollistaa tehokkaan eristyksen.
 • Miksi valita energialasi ikkunalasin sijaan? Sekä energialasi että yksinkertainen lasi ovat 4 mm paksuja. Energialasissa on kuitenkin kerros tinaoksidia lasin toisella puolella. Pintakerros estää lämpöä säteilemästä terassilta pois ja minimoi näin kondensoituneen veden ja kuuran kertymistä lasiin (edellyttäen, että perustus on kosteuseristetty).
 • Kuinka leveitä liukuelementit ja kiinteät elementit voivat olla? Se riippuu muutamastakin tekijästä, esimerkiksi mallista, korkeudesta ja muusta elementtiä ympäröivästä rakenteesta. Katso kyseinen lasielementti nähdäksesi sen maksimi- ja minimimitat.
 • Mikä U-arvo laseilla on? Elegance 5,8 – 1-kerroksinen lasi karkaistua turvalasia. 3,9 – 1-kerroksinen energialasi. Karkaistu turvalasi.Elegance + 2,9 – 2-kerroksinen eristyslasi, jossa lämpöreuna ja argonkaasua. Karkaistu turvalasi. 1,7 – 2-kerroksinen eristyslasi, jossa lämpöreuna ja argonkaasua ja 1 energialasi. Karkaistu turvalasi. Superior 2,7 – 2-kerroksinen eristyslasi, jossa lämpöreuna ja argonkaasua. Karkaistu turvalasi. 1,1 – 2-kerroksinen eristyslasi, jossa lämpöreuna ja argonkaasua ja energialasi. Karkaistu turvalasi. Extend Ned til 0,5.
 • Mitä värejä lasielementtien profiileihin saa? Santexin lasielementtien alumiiniprofiileja on kahta perusväriä: luonnonoksidi ja valkoinen. Sinulle, joka haluat jotain vähän enemmän, Santexin suunnittelijat ovat valinneet viisi perussävyä: harmaa RAL 7016, sininen RAL 5003, punainen RAL 3004, ruskea RAL 8019 ja GRIS 900 Sable Futura -maali. Lisäksi mahdollista on saada täysin valinnainen RAL-väri. Valitse kiiltävä tai kuvioitu profiili. Katso myös ainutlaatuinen Futura-värivalikoimamme. Lisätietoja saat Santex-jälleenmyyjältäsi.
 • Santexin 80-luvun lopulta olevat liukuovet liukuvat liukupalojen päällä. Voiko liukupalat vaihtaa pyöriin? Kyllä, jos liukuelementin alaprofiili on vähintään 50 mm korkea, ne voi vaihtaa pyöriin. Vaihtopyöräsarjan voit tilata jälleenmyyjältäsi. Yhteen oveen tarvitaan yksi sarja.

  Katto

  • Voiko talvipuutarhassa, jossa on eristyslasi, käyttää liukukattoa? Teoriassa kyllä, mutta koska lämpö nousee aina ylös, suosittelemme valitsemaan 35 tai 50 mm paksun kattomme, jossa on kylmäsiltakatko, takaamaan parhaan mahdollisen eristyksen.
  • Kun valitsee energialasin, mikä katto kannattaa valita? Kiinteä 16 mm:n kattomme U(K)-arvo on 1,98, ja kiinteän 25 mm:n kattomme U-arvo on 1,4. Koska energialasi pitää lämmön hyvin lasiterassin sisällä, suosittelemme valitsemaan Santexin 25 mm:n kiinteän katon.

  Runko

  • Milloin kannattaa valita alumiiniverhoiltu runko pelkän puurungon sijaan? Tämä on makuasia, koska molemmilla on etunsa. Alumiiniverhoiltu runko on esim. täysin huoltoa tarvitsematon, koska liimapuurunko on kokonaan alumiinin sisällä. Liimapuurunko mahdollistaa erinomaisen eristyksen ja kodikkaamman vaikutelman.
  • Voiko lasiterassin saada muilla kuin vakiomitoilla? Kyllä, kaikki Santexin lasiterassit on saatavana lukuisin vakiomittoina, ja sen lisäksi niitä voi tilata tarkasti millimetrimitoituksella. Katso kotisivuiltamme Täydelliset lasiterassit – Räätälöity lasiterassi.
  • Mitä tarkoitetaan kulmaan asennetulla lasiterassilla? Et rom som grenser mot et vinklet hus. Rommet knyttes til mot to husfasader.

  Asennus

  • Kuinka nopea koko Santexin lasiterassin asennus on? Kun perustus on valmis, käsistään kätevät kaksi henkilöä voi rakentaa lasiterassin viikonlopun aikana.

  Kotitalousvähennys

  • Voiko lasiterassin/talvipuutarhan rakentamisesta saada kotitalousvähennystä? Kotitalousvähennystä voi saada työn osuudesta rakennettaessa lasiterassia omakotitaloon. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 400 euroa. Enimmäismäärä koskee kuitenkin henkilöä, eli jos kotitaloudessa asuu kaksi aikuista ja he maksavat suuresta työstä, lasku voidaan jakaa ja saada kotitalousvähennykseksi 2 400 euroa kummallekin.

Oops! We could not locate your form.

0