Hyvä perustus lasiterassillesi

Jotta lopputuloksesta tulee niin hyvä kuin mahdollista, on tärkeää tehdä perustustyö hyvin. Perustuksia on useita eri tyyppejä ja se, kuinka aiot lasiterassiasi käyttää ratkaisee viime kädessä sen, mikä vaihtoehto sinun kannattaa valita.

Jos haluat lasiterassisi talvikäyttöön, kannattaa suosia valettua, eristettyä perustusta. Se soveltuu hyvin myös lattialämmitykseen. Toinen vaihtoehto on eristämätön valettu laatta. Se soveltuu hyvin silloin, kun et käytä lasiterassiasi vuoden kylminä kuukausina.

Kaikkein yksinkertaisin perustus on puupalkit laattojen päällä sekä ritilälattia. Tämän vaihtoehdon voit valita, jos käytät lasiterassiasi keväällä ja kesällä. Valitsit sitten minkä tahansa perustuksen, on hyvin tärkeää, että se on vakaa ja vaa’assa. Tällöin asennus sujuu juohevasti ja millintarkasti katkaistut Santexin osat sopivat toisiinsa täydellisesti.

Perustusta valettaessa on monta vaihetta, joiden on onnistuttava. Ennen kuin on itse valun aika, on kaivettava, muotoiltava, eristettävä ja raudoitettava oikein. Siksi on tärkeää, että työn suorittaa ammattitaitoinen henkilö.

Muutama arvokas perusvinkki

  • Älä hutiloi perustustyön kanssa. Muista, että perustuksen on kestettävä monta monituista vuotta. Hyvä perustus auttaa sinua säästämään aikaa asennuksessa ja samalla vältät hankaluudet tulevaisuudessa.
  • Kosteusongelmien välttämiseksi on tärkeää, että perustus on hyvin salaojitetulla alustalla. Jonkinlainen kivi- tai soramateriaali on hyvä valinta.
  • Jos itselläsi ei ole riittävästi osaamista – ota ammattilainen avuksesi!

Oops! We could not locate your form.

0