P-merkityt lasiterassit nyt markkinoilla - Santex finska

P-merkityt lasiterassit nyt markkinoilla

Lasiterassien standardi on nyt määritetty, RISE on yhdessä mm. Santex System AB:n kanssa viime vuonna edistänyt tämän standardin luomista. Huhtikuun alusta lähtien kaikki on ollut valmista Santexin osalta.

Tutkimuslaitos RISEn (ennen SP) lehdistötiedote, 29.5.2017

Yhä useammat valmistajat tuovat P-merkityt lasiterassit markkinoille. Merkintä tarkoittaa, että riippumattoman osapuoli on suorittanut lasiterasseille laatutarkastukset, tässä tapauksessa tarkastukset on tehnyt tutkimuslaitos RISE. Kuluttajille merkintä tuo lisäturvaa.

Lasiterassivalmistajat ovat testauttaneet ja arvioiduttaneet lasiterassimallinsa RISEllä. Testattaviin ominaisuuksiin kuuluvat turvallisuus, vesitiiviys, ilmatiiviys, tuulikuorma, kantokyky ja energiatehokkuus.

Merkintä tarkoittaa, että lasiterassit täyttävät sekä viranomais- että lakisääteiset määräykset ja lisäksi markkinoiden omat (usein korkeammat) vaatimukset. P-merkintä tarkoittaa, että tuote on tyyppihyväksytty ja että valmistajan omavalvontaa valvoo RISE.

Turvallisuutta
P-merkinnän tarkoitus on antaa ostajille turvallisuutta lasiterassien hankintaan. Näin ostaja saa selkeästi tiedon siitä, onko olemassa henkilövahinkojen vaaraa, kestävätkö lasiterassit rankkasadetta ja ovatko lujuus ja kestävyys asetettujen korkeiden vaatimusten mukaisia.

– Samalla valmistajat saavat hyvän tilaisuuden kertoa tuotteittensa laadusta, eli näin sekä valmistajat että kuluttajat hyötyvät P-merkinnän tuomasta laadun parannuksesta, toteaa Ulf Antonsson, RISEn rakennusfysiikan ja sisäympäristön osastolta.

Testaus kattaa tuotteiden lisäksi myös koko tuotantoketjun valvonnan valmistuksesta asennukseen asti.

Lasiterassi määritelty
P-merkintä tarkoittaa myös sitä, että RISE on määritellyt käsitteen ”lasiterassi”. Lasiterassi on yksinkertainen umpinainen rakennus, jossa vähintään yksi ulkoseinä on kokonaan tai osittain lasitettu. Lasiterasseja voidaan rakentaa lisärakennuksena olemassa olevaan taloon kytkettynä tai kokonaan erillisenä rakennuksena. Lasiterassia ei ole lämmitetä jatkuvasti, mutta sitä voidaan lämmittää tilapäisesti käyttömukavuuden parantamiseksi.

Oops! We could not locate your form.

0